Referenties

Op de vierde verdieping bij Scholen in de Kunst, instelling voor kunsteducatie in Amersfoort, is door Kunstboomkunst een prachtige eikenboom geplaatst in het nieuwe Eemhuis Amersfoort. Deze 5,5 meter hoge boom vormt een centraal punt in ons Kunstcafé. En niet altijd van echt te onderscheiden, althans dat vinden de duizenden kinderen, jongeren en volwassen cursisten die elke week langs de boom komen of er graag onder willen zitten.

Het Kunstcafé is een ruimte geworden die zich duidelijk onderscheidt met de rest van de ruimten in het Eemhuis. Wienie, Marieke  en het team van Kunstboomkunst hebben met veel oog voor detail een magnifieke boom opgebouwd.


Voor Park Boswijk was ik al een tijdje op zoek naar geschikte objecten in ons grote middengebied van ons zorgcentrum.. Een middengebied dat na de opening van de nieuwbouw groot, kil en niet ingericht was.

Vlak daarna liep ik op onze luchthaven Schiphol en zag ik een mooie kunstboom staan. Via via heb ik de leverancier van deze boom achterhaald en met Kunstboomkunst contact opgenomen. Dit was een oplossing voor een deel van de inrichting van ons middengebied.

Samen hebben we gezocht naar een aantal bomen die passen bij ons gebouw en passen binnen het budget. Het pronkstuk is de grote eikenboom die bij binnenkomst meteen opvalt. Maar ook de bomen aan de andere kant van het gebouw bij de vogelhuisjes en de heggen passen bij het beeld van het gebouw en zijn absoluut een toegevoegde waarde aan de leefbaarheid van het middengebied.

De bomen en de heggen zien er levensecht uit, Kunstboomkunst is een creatieve leverancier waar wij erg prettig mee samenwerken.


Wij, orthodontisten praktijk Bonoort, zijn heel erg blij met de vier bomen die door Kunstboomkunst geplaatst zijn.

De reacties van de mensen die als patiënt of begeleider in de praktijk komen zijn erg goed, op zowel de Olijvenboom als oude fruitboom. Men is heel enthousiast, veel mensen voelen even of de bomen echt zijn!

Het plaatsen en uitzoeken van de juiste bomen hebben we ook als erg prettig ervaren. Jullie hebben ons erg goed geadviseerd.


Flexibiliteit met oog voor detail

Kunstboomkunst is een vaste partner van M51 Creative Innovations BV, samen met Marieke en Wienie Wijnhoven worden ontwerpen gerealiseerd waarbij dan vaak een Boom de eye-catcher is. Natuurgetrouw, verrassend gepositioneerd in binnen – en buitenland, zelfs demontabel en variabel in hoogte.

Hoe flexibel wil je het hebben?
Kunstboomkunst heeft bijgedragen aan het succes van de 160 m2 grote stand op de Jewel& Watch Fair Baselworld, welke jaarlijks in het voorjaar wordt gehouden. Dit jaargetijde is ook de bloei periode van de Cherry-blossom Tree, welke met zijn 7 meter hoogte pronkt op de beursstand in onze Garden-area.

Deze boom wordt jaarlijks 2 maal opgebouwd, 1x in Basel, 1x in Vicenza. Beide verschillende hoogte’s, altijd perfect tot in detail. Hier moet een ontwerpburo op kunnen vertrouwen, het kunnen omzetten van een idee naar werkelijkheid! Wat hebben wij het als ontwerpers toch eigenlijk gemakkelijk!


De firma Kunstboomkunst heeft de bomen voor het Airport Park project geleverd en geplaatst. Het betreft een zitgebied en dakterras met retail- en horeca faciliteiten, waarvoor Maurice Mentjens Design het stadspark idee op de luchthaven heeft geconcretiseerd.

Het ontwerp is van hoogwaardig en innovatie niveau met als resultaat een letterlijk groene verblijfsruimte ingedeeld in verschillende belevingsgebieden. De passagier bevindt zich in een comfortabele inspirerende omgeving waar men kan ontspannen, eventueel kan werken en genieten van gezond eten. Het is laagdrempelig en ongedwongen weg van de hectiek van het luchthavenproces zonder de functie van de bezoekerszone uit het oog te verliezen.

De opdracht is door de firma Kunstboomkunst met grote inzet, binnen het beschikbare budget en tot volle tevredenheid uitgevoerd.


Wij hebben een grote ontvangsthal en waren op zoek naar een eyecatcher voor de kinderen. Wij hebben gekozen voor een boom. Een boom heeft verrassingen en kan je een verhaal meegegeven: het bloeit (wanneer wij het willen), laat blaadjes vallen, er kunnen vogels, vogelnestjes en eekhoorntjes in zitten. Een poesje kan erin klimmen. Schaapjes kunnen er onderstaan. Je kan er een boekje onder lezen… Kortom een boom geeft je een verhaal mee. Maar de boom moet ook duurzaam zijn en tegen een stootje kunnen.

Ik moet ook eerlijk zeggen dat het voor een school veel geld is. De directie en de OR zagen de meerwaarde van een kunstboom in school voor de kinderen. Ik ben gaan googelen en kwam uit op de website van Kunstboomkunst. Vader en dochter die het bedrijf hebben zijn aardige mensen, waar je goed afspraken mee kunt maken en ze ook na komen. Zo hebben wij gekozen voor een deurtje in de boom waar de leerkrachten verrassingen in de vorm van een speeltje, een boekje of briefje (bijvoorbeeld Sinterklaas) in kunnen stoppen. De boom is elk seizoen aan te passen en de kinderen blijven ervan genieten!


Enkele maanden geleden is bij ons in het restaurant “de pannenkoekenvallei” een enorme boom door Kunstboomkunst geplaatst. De boom ziet er levensecht uit en is niet van echt te onderscheiden. Het is een ware eyecatcher voor onze zaak en geeft voor het restaurant een enorme boost qua beleving. De boom is vaak onderwerp van gesprek. Wij zijn er erg blij mee!


Lang hebben wij nagedacht over een mooie grote boom voor bij ons op kantoor. We konden maar geen mooie boom vinden totdat ons oog viel op een bedrijf met hele mooie bomen in hun assortiment. Wij waren gelijk verkocht! Pas na goed gelezen te hebben bleken, tot onze verbazing, de bomen niet helemaal ‘’echt’’ te zijn. En wat ons nou zo verbaasde was dat ze niet van echt te onderscheiden zijn.

Wij hebben gekozen voor een mooie olijfboom. Wat de boom zo uniek maakt is dat het een echte stam van een olijfboom is. Ook de bladeren en takken zijn erg mooi! Hij ziet eruit als een echte boom en hij heeft geen verzorging nodig. De perfecte combinatie!

Het was erg fijn communiceren en alle wensen konden wij kwijt. Samen met Kunstboomkunst hebben wij onze perfecte boom gecreëerd. Elke dag weer krijgen we complimenten over onze boom. Wij zijn er ontzettend blij mee!!

Bedankt Kunstboomkunst!


Back to Life is bijzonder blij met de door jullie geleverde prestatie De bloeiende prunus is een aanwinst op onze locatie op de Holland Boulevard tussen de E en de F pier.
Het brengt een warm gevoel en sfeer in ons strak vormgegeven decor. Ik schat dat ongeveer 1000 met name Japanse passagiers de kunstboom van dichtbij bekeken en aangeraakt hebben.
Ze staan verbaasd dat de (kunst)boom bloeit in deze tijd van het jaar. De onweerstaanbare aantrekkingskracht om naar onze locatie toe te lopen en te voelen aan de bloemen lijkt niet te onderdrukken. Er is een bloem die zeker 500 keer aangeraakt is.

Mede door jullie professionele aanpak en ruime kennis is het plaatsen van de kunstboom een groot succes geworden en een meerwaarde voor Back to Life.

We zijn nog bezig met het maken van een nieuwe internet pagina en zullen ons decor door een professionele fotograaf laten fotograferen. Zoals beloofd hou ik je hiervan op de hoogte.

Beste Wienie bedankt voor al je goede zorgen en fijn dat er nog boommisten in de kunstboomkunst bestaan met zoveel ervaring en kennis van zaken.


Ben nu pas weer op kantoor en ik wilde je nogmaals hartelijk danken voor de mooie kunstboom! Heb ‘m net hier op gezet (ging i.d.d. erg makkelijk) en iedereen van kantoor zegt er iets, positiefs, van! Wilde je dus nogmaals bedanken.


Voor mijn kunstwerk voor de Brede school Castellum Palensteyn in Zoetermeer was ik op zoek naar een bedrijf dat perfecte kunstbomen zou kunnen maken.

Op internet vond ik uiteindelijk dat juiste bedrijf die de klus kon klaren. Na telefonisch overleg en mailverkeer ben ik afgereisd naar Ottersum in Noord Limburg en heb de mogelijkheden besproken. Een goed advies van Wienie en Marieke over alle technische en artistieke aspecten leidde tot het maken van 2 prachtige ginkgo’s met roze en blauwe hortensia’s als bloesem.

Wienie en Marieke combineren klantvriendelijke zakelijkheid met gedegen kennis. Bovenal hebben ze de groene vingers die nodig zijn voor een prachtig resultaat.


“Mama mag ik een Peter Pan Boom op mijn kamer?”
Daar begon het mee. Nog geen 7 jaar oud en ik zag het al helemaal voor me. Een grote magische boom in mijn kleine slaapkamertje waar ik in kon klimmen en samen met de elfjes (die vanzelfsprekend in zo’n boom woonde) kon spelen. Natuurlijk was het antwoord van mijn moeder nee, maar de wens bleef.

In de zomer van 2011 ging ik op mijzelf wonen en besloot ik mijn lang koesterende droom in werkelijkheid te laten gaan. Wienie en Marieke hebben mij op onovertroffen wijze geholpen om deze droom te realiseren. Na een gezellig huisbezoek met diverse voorbeelden, mogelijkheden en advies op maat kwamen Wienie en Marieke de boom helemaal in elkaar zetten bij mij op de 3e verdieping van mijn knusse portiekwoning. Nu ruim een jaar later ben ik nog steeds erg blij met de boom. Elk seizoen krijgt mijn droomboom een ander jasje. Van dorre blaadjes op de bodem en rode besjes in de kruin, naar nepsneeuw en ijspegels op de takken tot vrolijke bloemen en vlinders in de zomer. Ik kijk met een heel tevreden gevoel terug naar het werk dat Wienie en Marieke met zoveel vriendelijkheid, passie en professionaliteit geleverd hebben.
Lieve Wienie en Marieke, heel erg bedankt voor jullie kunstwerk!


Voor onze voorstelling ‘Utopia: begin van het einde’ was er één decorstuk onmisbaar: de DroomBoom. Stapt u de DroomBoom in dan worden uw stoutste dromen werkelijkheid.

We kunnen stellen dat Wienie en Marieke onze stoutste dromen hebben overtroffen met de creatie van ‘onze’ DroomBoom. Het is het stralend middelpunt van het decor dat na een jaar van intensief gebruik nog niets aan schoonheid heeft ingeboet.

Een nieuwe voorstelling staat voor de deur en we weten nu al dat we onze boom op het podium zullen missen. We zijn er echter dusdanig aan gehecht dat we hem gewoon verplaatsen naar een andere plaats in het theater. Tenslotte is het een kunstwerk dat overal tot zijn recht komt.

Wienie en Marieke zijn twee hardwerkende creatievelingen die met passie en inventiviteit een idee tastbaar maken. Hun enthousiasme is verfrissend en aanstekelijk en het werk dat ze leveren is puur vakmanschap.
Ik vind het bijna jammer dat de voorstelling van 2012/2013 een futuristisch decor vereist anders zou ik zo weer een beroep op hen doen.


Wij, Norman Europe B.V., zijn gespecialiseerd in het maken van zonwering. In februari 2012 hebben wij onze producten op de R+T in Stuttgart gepresenteerd. De R+T is één van de belangrijkste beurzen in onze sector waar alle belangrijke klanten aanwezig waren.

De stand was 117m² met als blikvanger een vijf meter hoge eikenboom. Alle klanten waren erg onder de indruk van deze boom omdat deze niet van echt te onderscheiden was. Ook de passerende bezoekers stopte om te kijken en te voelen aan de boom. De beurs was een groot succes en wij willen Winnie en Marieke van Kunstboomkunst van harte bedanken voor hun liefde voor detail, samenwerking en de spoedige opbouw.


Neem voor meer informatie
of een vrijblijvende afspraak gerust contact met ons op


kunstboomkunstReferenties