Schiphol Airportpark, Amsterdam

Een groene Oase met Echte Bomen.

Het Airportpark is van alle markten thuis; zo kun je nog snel een laatste souvenier, tijdschrift of goed boek aanschaffen. Dan heb je zeker genoeg leesvoer om in deze groene hotspot te verblijven. Of laad je echt helemaal op voor de reis die gaat komen, met een hapje en een drankjein het Airport cafe. Zelf je telefoon opladen kan ook met de boomstamfietsen die elektriciteit opwekken als jij trapt.

De 16 bomen in het airportpark zijn in 2016 door Kunstboomkunst gerealiseerd. Een plek waar iedere dag weer heel erg veel mensen passeren.

Optisch in het plafond doorlopend

Dit model, dat optisch doorloopt in het plafond geeft een mooie visuele effect. De boom lijkt daadwerkelijk door het plafond te groeien en zorgt ervoor dat uw ruimte hierdoor visueel hoger oogt.

Bladeren van de eik

De bladeren van deze eik hebben een rustige uitstraling en zorgt meteen voor veel groen. Een echte eyecatcher voor deze ruimte.

Niet alleen de robuuste stam, maar ook zeker de groene bladeren en de natuurgetrouwe eikeltjes hebben een sfeerverhogend en rustgevend effect.

Een echte robuuste stam

De stam van deze boom is van echt eikenhout. Hout dat afkomstig is van natuurlijk bosonderhoud en zodoende 100% gerecycled is. Prima, want het materiaal dat gebruikt wordt is naast puur natuur en echt, ook luxueus. Bij de ontwikkeling van iedere boom zoeken wij de juiste stam. Hierbij kijken we naar natuurgetrouwheid en kwaliteit.

Deze stam van hoogwaardig eiken is verantwoord geproduceerd en van topkwaliteit. Eikenhout staat bekend om zijn robuustheid en lange levensduur.

Een ronde voet

Deze boom is zelfdragend door de door ons gebruikte voet. Deze unieke voet is te verkrijgen in verschillende vormen, namelijk rond en vierkant.

In dit geval hebben we gekozen voor een ronde variant. Een groot voordeel van de ronde verankering en voet is dat deze weinig ruimte in beslag neemt. Met name voor losse bomen is dit handig.

Specificaties

  • Model: Optisch in het plafond doorlopend

  • Soort blad: Fijne eik

  • Hoogte: 280 cm

  • Kruinbreedte: Van 250 tot 300 cm

  • Stam: Eiken

  • Voet: Zelfdragende voet rond 70 cm

Deel dit project:

De firma Kunstboomkunst heeft de bomen voor het Airport Park project geleverd en geplaatst. Het betreft een zitgebied en dakterras met retail- en horeca faciliteiten, waarvoor Maurice Mentjens Design het stadspark idee op de luchthaven heeft geconcretiseerd.

Het ontwerp is van hoogwaardig en innovatie niveau met als resultaat een letterlijk groene verblijfsruimte ingedeeld in verschillende belevingsgebieden. De passagier bevindt zich in een comfortabele inspirerende omgeving waar men kan ontspannen, eventueel kan werken en genieten van gezond eten. Het is laagdrempelig en ongedwongen weg van de hectiek van het luchthavenproces zonder de functie van de bezoekerszone uit het oog te verliezen.

De opdracht is door de firma Kunstboomkunst met grote inzet, binnen het beschikbare budget en tot volle tevredenheid uitgevoerd.

Kees Straver, Schiphol