De Pannenkoekenvallei, Den Helder

De pannekoekenvallei in Den Helder is een mooi ruim opgezet houten pannekoekenhuis. Gezellig en sfeervol. Gelegen aan de rand van recreatiegebied De Helderse Vallei.

Door gebruik van natuurlijke materialen en een dak van sedum gaat het gebouw prachtig op in haar groene omgeving. Om het groen ook naar binnen te halen heeft Kunstboomkunst hier een tweetal kunstbomen mogen plaatsen.

Een parasol

Dit model geeft de ruimte direct een knusse en gezellige sfeer. Doordat de takken naar beneden wijzen waan je je echt onder de boom. Gebruik je dit model in een hoge(re) ruimte dan zorgt deze automatisch voor een knusse sfeer. Dit model kan ook goed worden toegepast in lage ruimtes, omdat je voor de boom niet heel veel hoogte nodig hebt.

De boom is dan ook een echte sfeermaker en met name geschikt voor ruimtes waarin intimiteit en gezelligheid belangrijk zijn.

Ginkgo bladeren

De Ginkgo, oftewel de Japanse notenboom, staat bekend als de levensboom of geluksboom. Het is namelijk de oudste boom die bestaat en is zeker miljoenen jaren oud.

In China en Japan wordt de Ginkgo sinds mensenheugenis als heilige boom en om zijn geneeskrachtige werking geteeld en vereerd.

Een echte robuuste stam

De stam van deze boom is van echt eikenhout. Hout dat afkomstig is van natuurlijk bosonderhoud en zodoende 100% gerecycled is. Prima, want het materiaal dat gebruikt wordt is naast puur natuur en echt, ook luxueus. Bij de ontwikkeling van iedere boom zoeken wij de juiste stam. Hierbij kijken we naar natuurgetrouwheid en kwaliteit.

Deze stam van hoogwaardig eiken is verantwoord geproduceerd en van topkwaliteit. Eikenhout staat bekend om zijn robuustheid en lange levensduur.

Een ronde voet

Deze boom is zelfdragend door de door ons gebruikte voet. Deze unieke voet is te verkrijgen in verschillende vormen, namelijk rond en vierkant.

In dit geval hebben we gekozen voor een ronde variant. Een groot voordeel van de ronde verankering en voet is dat deze weinig ruimte in beslag neemt. Met name voor losse bomen is dit handig.

Specificaties

  • Model: Parasol

  • Soort blad: Ginkgo

  • Hoogte: 350 cm

  • Kruinbreedte: 350 cm

  • Stam: Eiken

  • Voet: Rond

Deel dit project:

Enkele maanden geleden is bij ons in het restaurant “de pannenkoekenvallei” een enorme boom door Kunstboomkunst geplaatst. De boom ziet er levensecht uit en is niet van echt te onderscheiden. Het is een ware eyecatcher voor onze zaak en geeft voor het restaurant een enorme boost qua beleving. De boom is vaak onderwerp van gesprek.

Wij zijn er erg blij mee!

Fred van Tol, De Pannenkoekenvallei