Bahlmann Mode, Dordrecht

In deze kledingzaak hebben wij in opdracht van M51 een esdoorn geplaatst. Deze boom loopt optisch door in het plafond waardoor de hoogte wordt benadrukt en er een mooie volwassen boom geplaatst kan worden.

Met eric werken we veel samen voor diversen prjecten. Ook veel in het buitenland voor het juwelen merk Tirisi.

Optisch in het plafond doorlopend

Dit model, dat optisch doorloopt in het plafond geeft een mooie visuele effect. De boom lijkt daadwerkelijk door het plafond te groeien en zorgt ervoor dat uw ruimte hierdoor visueel hoger oogt.

Bladeren van de Esdoorn

De Esdoorn, ook wel Plataan genoemd, staat bekend om zijn grote vijflobbige bladeren. De boom wordt veel aangeplant voor schaduw en om de sierwaarde in stadsstraten en op pleinen.

Een echte robuuste stam

De stam van deze boom is van echt eikenhout. Hout dat afkomstig is van natuurlijk bosonderhoud en zodoende 100% gerecycled is. Prima, want het materiaal dat gebruikt wordt is naast puur natuur en echt, ook luxueus. Bij de ontwikkeling van iedere boom zoeken wij de juiste stam. Hierbij kijken we naar natuurgetrouwheid en kwaliteit.

Deze stam van hoogwaardig eiken is verantwoord geproduceerd en van topkwaliteit. Eikenhout staat bekend om zijn robuustheid en lange levensduur.

Een ronde voet

Deze boom is zelfdragend door de door ons gebruikte voet. Deze unieke voet is te verkrijgen in verschillende vormen, namelijk rond en vierkant.

In dit geval hebben we gekozen voor een ronde variant. Een groot voordeel van de ronde verankering en voet is dat deze weinig ruimte in beslag neemt. Met name voor losse bomen is dit handig.

Specificaties

  • Model: Optisch in het plafond doorlopend

  • Soort blad: Esdoorn

  • Hoogte: 300 cm

  • Kruinbreedte: 350 cm

  • Stam: Eiken

  • Voet: Zelfdragende voet rond 70 cm

Deel dit project:

Kunstboomkunst is een vaste partner van M51 Creative Innovations BV, samen met Marieke en Wienie Wijnhoven worden ontwerpen gerealiseerd waarbij dan vaak een Boom de eye-catcher is. Natuurgetrouw, verrassend gepositioneerd in binnen – en buitenland, zelfs demontabel en variabel in hoogte.

Kunstboomkunst heeft bijgedragen aan het succes van de 160 m2 grote stand op de Jewel& Watch Fair Baselworld, welke jaarlijks in het voorjaar wordt gehouden. Dit jaargetijde is ook de bloei periode van de Cherry-blossom Tree, welke met zijn 7 meter hoogte pronkt op de beursstand in onze Garden-area.

Deze boom wordt jaarlijks 2 maal opgebouwd, 1x in Basel, 1x in Vicenza. Beide verschillende hoogte’s, altijd perfect tot in detail. Hier moet een ontwerpburo op kunnen vertrouwen, het kunnen omzetten van een idee naar werkelijkheid! Wat hebben wij het als ontwerpers toch eigenlijk gemakkelijk!

Eric van Velzen, Bahlman mode