HEMA Keuken, Eindhoven

Echt HEMA!

Wie kent HEMA niet? Of te wel de bekende slogan ECHT HEMA! Inmiddels zijn er ruim 700 winkels in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland Spanje, Engeland en sinds kort ook buiten Europa.

Sinds kort kent HEMA het vernieuwde keuken concept dit zorgt voor een nieuwe beleving en een warm comfortabel gevoel. Het concept heeft een strak en modern keuken design waar een ruim zitgedeelte aan vast zit. Hier kan je nog meer genieten van het eten van de welbekende HEMA-rookworst of al het andere lekkers. In dit nieuwe concept worden verse taarten, verse broodjes en nog meer overheerlijke verse producten aangeboden.

Alle vernieuwde restaurants van de Hema worden ge-upgrade door onder andere een eikenboom. De boom staat centraal in een grote leestafel waar men met veel aan kan zitten. Erg leuk om een wikel als HEMA te mogen beleveren met onze bomen.

Een parasol

Dit model geeft de ruimte direct een knusse en gezellige sfeer. Doordat de takken naar beneden wijzen waan je je echt onder de boom. Gebruik je dit model in een hoge(re) ruimte dan zorgt deze automatisch voor een knusse sfeer. Dit model kan ook goed worden toegepast in lage ruimtes, omdat je voor de boom niet heel veel hoogte nodig hebt.

De boom is dan ook een echte sfeermaker en met name geschikt voor ruimtes waarin intimiteit en gezelligheid belangrijk zijn.

Bladeren van de eik

De bladeren van deze eik hebben een rustige uitstraling en zorgt meteen voor veel groen. Een echte eyecatcher voor deze ruimte.

Niet alleen de robuuste stam, maar ook zeker de groene bladeren en de natuurgetrouwe eikeltjes hebben een sfeerverhogend en rustgevend effect.

Een echte robuuste stam

De stam van deze boom is van echt eikenhout. Hout dat afkomstig is van natuurlijk bosonderhoud en zodoende 100% gerecycled is. Prima, want het materiaal dat gebruikt wordt is naast puur natuur en echt, ook luxueus. Bij de ontwikkeling van iedere boom zoeken wij de juiste stam. Hierbij kijken we naar natuurgetrouwheid en kwaliteit.

Deze stam van hoogwaardig eiken is verantwoord geproduceerd en van topkwaliteit. Eikenhout staat bekend om zijn robuustheid en lange levensduur.

Een ronde voet

Deze boom is zelfdragend door de door ons gebruikte voet. Deze unieke voet is te verkrijgen in verschillende vormen, namelijk rond en vierkant.

In dit geval hebben we gekozen voor een ronde variant. Een groot voordeel van de ronde verankering en voet is dat deze weinig ruimte in beslag neemt. Met name voor losse bomen is dit handig.

Specificaties

  • Model: Parasol

  • Soort blad: Fijne eik

  • Hoogte: 300 cm

  • Kruinbreedte: 300 cm

  • Stam: Eiken +/- 16 cm dik

  • Voet: Zelfdragende voet rond 70 cm

Deel dit project:

Onze klant HEMA wilde graag hun horeca-concept eigentijdser maken, ze zochten naar meer sfeermakers en gezelligheid. Vanuit de conceptontwikkeling kwam de vraag om een leuke groen toepassing wat tevens een eyecatcher zou kunnen voorstellen. Het idee van een boom was geboren, echter was wel de wens deze zo natuurlijk mogelijk te benaderen.

Na contact met Marieke van Kunstboomkunst en haar uitleg over het gebruik van een echte stam en het samenstellen van elke afzonderlijke tak waren we om. Geen enkele boom is hetzelfde en daardoor elke keer weer een plaatje. De zorgvuldigheid van Marieke en haar team als ze de bomen komen plaatsen is een verademing op de soms hectische (Retail) bouw. Duidelijke afspraken en goede communicatie zorgen voor een prachtig eindresultaat elke keer opnieuw. We zullen nog vele bomen gaan “planten” met Kunstboomkunst als partner.

Patrick Welten, Saanen Architecten BV