Nationaal Militair Museum, Soesterberg

Het Nationaal Militair Museum is ontstaan uit een samenvoeging van het Legermuseum uit Delft en het Militaire Luchtvaart Museum in Soest. Om beide collecties veilig te stellen voor de toekomst, besloten de Landmacht en de Luchtmacht een gezamenlijk, nieuw museum te bouwen. Tevens werden het Marinemuseum in Den Helder, het Mariniersmuseum in Rotterdam en het Museum van de Koninklijke Marechaussee in Buren ondergebracht in een gezamenlijke stichting. De oprichting van de Stichting Koninklijke Defensiemusea was een feit.

Impuls Decorum ontwerpt en maakt uitzonderlijk mooie decoratie, in zeer uiteenlopende vormen. Dit bedrijf uit Eindhoven is door het Defensiemuseum gevraagd om verschillende opdrachten uit te voeren voor het nieuwe Nationaal Militair Museum in Soesterberg.

In opdracht van en in samenwerking met Impuls Decorum hebben we een jungle neer weten te zetten. Dit bos is ontstaan doordat men in het museum de werking van camouflagepakken wilde demonstreren en op deze manier laten zien hoe het camouflagepak zijn werking doet in verschillende landschappen. De Jungle loopt over in een loofbos en dit loopt weer over in een heidelandschap. In dit bos is door ons gewerkt met ficussen, bamboes, beuken, eiken, varens, kunstmos, pinusstruiken, heide en veel meer planten om de juiste sfeer te bereiken. De figuren in de militaire outfits zijn tussen het groen verscholen.
Een mooie opdracht met een mooi resultaat.

Specificaties

  • Model: Diversen bomen & struiken

  • Soort blad: Diversen

  • Stam: Eiken

  • Voet: Zelfdragende voet rond 70 cm

Deel dit project:

Waarom Kunstboomkunst?

Levering op elk gewenste plek in Nederland, maar ook zeker daarbuiten!
Uw boom is behandeld voor brandvertraging. U ontvangt hiervan een certificaat goedgekeurd door de brandweer.
Elke boom wordt op maat gemaakt. Uw eigen unieke boom.
Uw boom is behandeld, zodat insecten worden geweerd. Wel zo fijn.