Scholen in de kunst, Amersfoort

Scholen in de Kunst is een publieke instelling die ten doel heeft door middel van cultuureducatie zoveel mogelijk mensen in aanraking te brengen met kunst en cultuur.

Dat doen we door cursussen en muzieklessen te geven in Amersfoort, Soest en Leusden, door scholen te adviseren en ondersteunen bij cultuureducatieprojecten, door amateurkunstverenigingen te ondersteunen en door kunstprojecten te organiseren in het sociaal domein. Bij Scholen in de Kunst laten meer dan 100 bevlogen en deskundige kunstenaars en musici je de kracht van kunst ervaren.

Een klassiek model

Bij het klassiek model staat de boom in zijn volle glorie, erg prachtig. Een model wat uitermate geschikt is voor hoge(re) ruimtes. Kiest u voor het klassieke model kunstboom, dan zal dit de hoogte van de ruimte benadrukken. Tevens kan er probleemloos onder de boom doorgelopen worden.

Dit model in volle glorie staat ook prachtig in een vide, waar je op de eerste verdieping in de boom kijkt. Deze boom is te maken in verschillende hoogtes, dit begint bij een hoogte van 400 cm. Of u nu kiest voor een grote klassieke boom of toch voor iets meer bescheidenheid gaat.

Bladeren van de eik

De bladeren van deze eik hebben een rustige uitstraling en zorgt meteen voor veel groen. Een echte eyecatcher voor deze ruimte.

Niet alleen de robuuste stam, maar ook zeker de groene bladeren en de natuurgetrouwe eikeltjes hebben een sfeerverhogend en rustgevend effect.

Een echte robuuste stam

De stam van deze boom is van echt eikenhout. Hout dat afkomstig is van natuurlijk bosonderhoud en zodoende 100% gerecycled is. Prima, want het materiaal dat gebruikt wordt is naast puur natuur en echt, ook luxueus. Bij de ontwikkeling van iedere boom zoeken wij de juiste stam. Hierbij kijken we naar natuurgetrouwheid en kwaliteit.

Deze stam van hoogwaardig eiken is verantwoord geproduceerd en van topkwaliteit. Eikenhout staat bekend om zijn robuustheid en lange levensduur.

Een ronde voet

Deze boom is zelfdragend door de door ons gebruikte voet. Deze unieke voet is te verkrijgen in verschillende vormen, namelijk rond en vierkant.

In dit geval hebben we gekozen voor een ronde variant. Een groot voordeel van de ronde verankering en voet is dat deze weinig ruimte in beslag neemt. Met name voor losse bomen is dit handig.

Specificaties

  • Model: Klassiek

  • Soort blad: Eiken

  • Hoogte: 550 cm

  • Kruinbreedte: 400 cm

  • Stam: Eiken

  • Voet: Zelfdragende voet rond 80 cm

Deel dit project:

Op de vierde verdieping bij Scholen in de Kunst, instelling voor kunsteducatie in Amersfoort, is door Kunstboomkunst een prachtige eikenboom geplaatst in het nieuwe Eemhuis Amersfoort. Deze 5,5 meter hoge boom vormt een centraal punt in ons Kunstcafé. En niet altijd van echt te onderscheiden, althans dat vinden de duizenden kinderen, jongeren en volwassen cursisten die elke week langs de boom komen of er graag onder willen zitten.

Het Kunstcafé is een ruimte geworden die zich duidelijk onderscheidt met de rest van de ruimten in het Eemhuis. Wienie, Marieke en het team van Kunstboomkunst hebben met veel oog voor detail een magnifieke boom opgebouwd.