Prinses Maxima Ziekenhuis, Breda

Hilversum, 5 juli 2018 – Make-A-Wish Nederland opent 5 juli een nieuwe, interactieve themakamer in het Prinses Máxima Centrum. In deze ruimte kunnen kinderen die in het ziekenhuis liggen of poliklinisch behandeld worden hun ziekte vergeten en weer even kind zijn.

De themakamer is ook bedoeld om kinderen aan te melden voor hun eigen wensvervulling. Make-A-Wish Nederland vervult jaarlijks 600 wensen van kinderen met een ernstige, soms levensbedreigende ziekte. De wensen variëren van het maken van een ballonvaart tot een dag ridder zijn.

De nieuwe themakamer in het Prinses Máxima Centrum laat kinderen onder andere wensvervullingen ervaren door middel van Virtual Reality. Ze stappen in de wereld van drie wenskinderen die al een wensvervulling hebben gehad. Zo gaan ze op pad met een ranger in de Beekse Bergen, voelen ze hoe het is om een echte prinses te zijn en beleven ze spannende avonturen in een raceauto.

“Wij zijn erg blij met de themakamer van Make-A-Wish”, aldus Hanneke de Ridder, directeur Ontwikkelingsgerichte Zorg en Cultuur. “Onze kinderen krijgen de mogelijkheid te ontsnappen aan de intensieve behandelingen doordat de fantasie wordt geprikkeld en creativiteit wordt gestimuleerd. Dit genereert positieve energie en kracht. Make-A-Wish kan zo een bijdrage leveren aan de ontwikkelingsgerichte zorg binnen het Prinses Máxima Centrum.”

Wij Kunstboomkunst hebben heel erg graag een bijdrage geleverd om deze kamer te verwezenlijken. Een grote eikenboom is nu in deze kamer te vinden.

Optisch in het plafond doorlopend

Dit model, dat optisch doorloopt in het plafond geeft een mooie visuele effect. De boom lijkt daadwerkelijk door het plafond te groeien en zorgt ervoor dat uw ruimte hierdoor visueel hoger oogt.

Bladeren van de eik

De bladeren van deze eik hebben een rustige uitstraling en zorgt meteen voor veel groen. Een echte eyecatcher voor deze ruimte.

Niet alleen de robuuste stam, maar ook zeker de groene bladeren en de natuurgetrouwe eikeltjes hebben een sfeerverhogend en rustgevend effect.

Een echte robuuste stam

De stam van deze boom is van echt eikenhout. Hout dat afkomstig is van natuurlijk bosonderhoud en zodoende 100% gerecycled is. Prima, want het materiaal dat gebruikt wordt is naast puur natuur en echt, ook luxueus. Bij de ontwikkeling van iedere boom zoeken wij de juiste stam. Hierbij kijken we naar natuurgetrouwheid en kwaliteit.

Deze stam van hoogwaardig eiken is verantwoord geproduceerd en van topkwaliteit. Eikenhout staat bekend om zijn robuustheid en lange levensduur.

Een ronde voet

Deze boom is zelfdragend door de door ons gebruikte voet. Deze unieke voet is te verkrijgen in verschillende vormen, namelijk rond en vierkant.

In dit geval hebben we gekozen voor een ronde variant. Een groot voordeel van de ronde verankering en voet is dat deze weinig ruimte in beslag neemt. Met name voor losse bomen is dit handig.

Specificaties

  • Model: Optisch door het plafond lopend (halve boom)
  • Soort blad: Fijne eik

  • Hoogte: 300 cm

  • Kruinbreedte: 300 cm

  • Stam: Eiken 16 cm dik

  • Voet: Zelfdragende voet rond 70 cm

Deel dit project:

Waarom Kunstboomkunst?

Levering op elk gewenste plek in Nederland, maar ook zeker daarbuiten!
Uw boom is behandeld voor brandvertraging. U ontvangt hiervan een certificaat goedgekeurd door de brandweer.
Elke boom wordt op maat gemaakt. Uw eigen unieke boom.
Uw boom is behandeld, zodat insecten worden geweerd. Wel zo fijn.