Een optisch in het plafond doorlopende kunstboom met bladeren van de esdoorn
Een optisch in het plafond doorlopende kunstboom met bladeren van de esdoorn
Een optisch in het plafond doorlopende kunstboom met bladeren van de esdoorn

Sexy Loo, Amsterdam

Ben je in het Red Light District en is de nood hoog of wil je je graag even opfrissen tijdens een lange wandeling door de stad? Dan is dit openbare toilet een echte Red Light Experience!

Eenmaal binnen waan je je in het Wallengebied met haar Karakteristieke rode licht, ramen en zijsteegjes. Elk toilet heeft zijn eigen unieke interieur wat je toiletbezoek een extra dimensie geeft. Doe je de deur op slot? Dan verschijnt er een gesloten gordijn op je deur. De filmpjes van meekijkende dames en heren op de videoschermen geven het geheel een grappig accent.Kortom: Sexy Loo is een openbaar toilet dat je minstens 1 keer in je leven gezien moet hebben!
Waanzinnig om aan een dergelijke mooi project mee te mogen werken.

Kunstboomkunst heeft twee enorme esdoornbomen geplaatst in deze ruimte. Doordat de boomkruinen hoog tegen een wolkendek aangroeien waant men zich nog meer buiten.

Optisch in het plafond doorlopend

Dit model, dat optisch doorloopt in het plafond geeft een mooie visuele effect. De boom lijkt daadwerkelijk door het plafond te groeien en zorgt ervoor dat uw ruimte hierdoor visueel hoger oogt.

Bladeren van de Esdoorn

De Esdoorn, ook wel Plataan genoemd, staat bekend om zijn grote vijflobbige bladeren. De boom wordt veel aangeplant voor schaduw en om de sierwaarde in stadsstraten en op pleinen.

Een echte robuuste stam

De stam van deze boom is van echt eikenhout. Hout dat afkomstig is van natuurlijk bosonderhoud en zodoende 100% gerecycled is. Prima, want het materiaal dat gebruikt wordt is naast puur natuur en echt, ook luxueus. Bij de ontwikkeling van iedere boom zoeken wij de juiste stam. Hierbij kijken we naar natuurgetrouwheid en kwaliteit.

Deze stam van hoogwaardig eiken is verantwoord geproduceerd en van topkwaliteit. Eikenhout staat bekend om zijn robuustheid en lange levensduur.

Geïntegreerde voet op maat

Voor deze boom hebben we gebruik gemaakt van onze unieke geïntegreerde voet. De bevestiging van uw kunstboom is dan geïntegreerd in de vloer. Dit geeft een prachtig effect en extra stevigheid.

Nu staat er een levensechte kunstboom, die als het ware uit de vloer lijkt te groeien.

Specificaties

  • Model: Optisch door het plafond lopend

  • Soort blad: Esdoorn

  • Hoogte: 410 cm

  • Kruinbreedte: 500 cm

  • Stam: Eiken

  • Voet: Metalen voet verwerkt in de vloer

Deel dit project:

Voor een project op de wallen in Amsterdam, werden wij gevraagd het interieur van een nieuw te openen openbaar toiletgebouw te ontwerpen en uit te voeren. De opdracht was: haal buiten naar binnen. Hoe beter buiten naar binnen te halen dan een het plaatsen van een grote lantaarnpaal, visgraat stenen op de vloer, een wolkendek boven je hoofd en wanden met levensecht geprinte Amsterdamse pandjes. Wat er nog aan ontbrak was een grote boom, dat zou het plaatje pas echt realistisch maken.

Via internet kwamen wij terecht bij de website van kunstboomkunst, met verbazing hebben we gekeken naar de projecten die ze al hadden gerealiseerd, de bomen zijn werkelijk niet van echt te onderscheiden, geweldig dat de stammen ook echte stammen zijn, wel volledig geïmpregneerd en bewerkt, en de bladeren zijn brandvertragend, wat ook heel belangrijk is in openbare ruimtes.

De communicatie met vader en dochter verliep zeer gezellig, met alle ruimte voor ideeën en een duidelijke professionaliteit en ervaring, er werd volledig meegedacht en geadviseerd. De montage verliep vlot door de goede voorbereiding, de bladkeuze correspondeerde met de “echte” bomen die op de wallen buiten staan en het allermooiste compliment en ook bevestiging van de “echte” uitstraling van de bomen van kunstboomkunst was toch wel dat de eerste de beste hond die in het toiletgebouw naar binnen liep, meteen zijn behoefte tegen de stam deed!

Kortom: bent je op zoek naar een levensechte boom: zoek niet verder, dit is het juiste adres!

Een optisch in het plafond doorlopende kunstboom met bladeren van de esdoornRemco de Kievit en Erica Segveld, Theatermakers