Interieur boom

Een kunstboom van Kunstboomkunst is een unieke toevoeging aan uw interieur waar u jarenlang van kunt genieten. Deze kunst bomen zijn niet alleen geschikt ter decoratie in uw woonkamer, maar eveneens in uw etalage, restaurant of winkel is een kunstboom een waardig pronkstuk. Doordat Kunstboomkunst binnen bomen eigenhandig creëert bent u niet afhankelijk van standaard soorten en maten.

Kunstboomkunst is gespecialiseerd in verschillende bekende boomsoorten, waaronder de eik, berk of conifeer.

Voor verdere informatie en vragen over onze kunstbomen kunt u hier contact met ons opnemen.

Contact

Werkplaats
Hommersumseweg 49
6598 MC Heijen

Postadres
De Zandakkers 24
6674 DJ Herveld

Marieke Wijnhoven
   06 – 15 07 62 68
   info@kunstboomkunst.nl

Wat onze klanten zeggen

Kunstboomkunst is voor ons een hele fijne partij om mee samen te werken. Doordat we al meerdere projecten samen hebben gedaan weet Marieke precies wat wij voor onze projecten nodig hebben. De (kunst)bomen zijn van zeer goede kwaliteit en passen door de goede samenwerking altijd perfect bij het betreffende project. Marieke denkt altijd mee in mogelijkheden en oplossingen en is gewoon een fijn persoon om mee te werken.

Voor Park Boswijk was ik al een tijdje op zoek naar geschikte objecten in ons grote middengebied van ons zorgcentrum.. Een middengebied dat na de opening van de nieuwbouw groot, kil en niet ingericht was. Vlak daarna liep ik op onze luchthaven Schiphol en zag ik een mooie kunstboom staan. Via via heb ik de leverancier van deze boom achterhaald en met Kunstboomkunst contact opgenomen. Dit was een oplossing voor een deel van de inrichting van ons middengebied.

Samen met Kunstboomkunst hebben we gezocht naar een aantal bomen die passen bij ons gebouw en passen binnen het budget. Het pronkstuk is de grote eikenboom die bij binnenkomst meteen opvalt. Maar ook de bomen aan de andere kant van het gebouw bij de vogelhuisjes en de heggen passen bij het beeld van het gebouw en zijn absoluut een toegevoegde waarde aan de leefbaarheid van het middengebied.

De bomen en de heggen zien er levensecht uit, Kunstboomkunst is een creatieve leverancier waar wij erg prettig mee samenwerken.

Back to Life is bijzonder blij met de door jullie geleverde prestatie. De bloeiende prunus is een aanwinst op onze locatie op de Holland Boulevard tussen de E en de F pier. Het brengt een warm gevoel en sfeer in ons strak vormgegeven decor. Ik schat dat ongeveer 1000 met name Japanse passagiers de kunstboom van dichtbij bekeken en aangeraakt hebben.

Ze staan verbaasd dat de (kunst)boom bloeit in deze tijd van het jaar. De onweerstaanbare aantrekkingskracht om naar onze locatie toe te lopen en te voelen aan de bloemen lijkt niet te onderdrukken. Er is een bloem die zeker 500 keer aangeraakt is. Mede door jullie professionele aanpak en ruime kennis is het plaatsen van de kunstboom een groot succes geworden en een meerwaarde voor Back to Life. We zijn nog bezig met het maken van een nieuwe internet pagina en zullen ons decor door een professionele fotograaf laten fotograferen. Zoals beloofd hou ik je hiervan op de hoogte.

Beste Wienie en Marieke bedankt voor al je goede zorgen en fijn dat er nog boommisten in de kunstboomkunst bestaan met zoveel ervaring en kennis van zaken.

Ben IJsveld, Back to Life

Enkele maanden geleden is bij ons in het restaurant “de pannenkoekenvallei” een enorme boom door Kunstboomkunst geplaatst. De boom ziet er levensecht uit en is niet van echt te onderscheiden. Het is een ware eyecatcher voor onze zaak en geeft voor het restaurant een enorme boost qua beleving. De boom is vaak onderwerp van gesprek.

Wij zijn er erg blij mee!

In de hele attractie is de 17e -eeuwse uitstraling neergezet en is sfeer een belangrijk element . Een mooie oude boom mocht daarbij niet ontbreken. Kunstboom.nl heeft een prachtige boom in de attractie geplaatst. De indrukwekkende boom speelt zelfs een rol binnen onze social media campagne: Binnenkort wordt er vanuit Madurodam een Facebook post met foto en de volgende tekst geplaatst: Je vindt een enorme boom in onze indoor attractie Nieuw Amsterdam. Weet jij van welke boom dit blad is?

Kortom, wij zijn erg blij met de boom.

Berenice van poelgeest, Madurodam, Nieuw Amsterdam

Voor ons project in de zoektocht naar de beste bomen voor binnen was het al gauw duidelijk dat met Kunstboonkunst ons project zou slagen. Zij hadden direct door wat onze bedoeling was en hebben precies de beleving gemaakt binnen het gestelde budget en binnen de tijd die er voor stond.

Zij doen dit werk met veel passie en het resultaat is ongelofelijk mooi geworden. De samenwerking was dan ook heel plezierig en vertrouwd. Dank zij Kunstboomkunst hebben wij nu een bos beleving, die onze gasten elke keer weer versteld doen staan. Top gedaan!

Ralph Klaare, Hotel de Schildkamp

Onze samenwerking met kunstboomkunst was werkelijk top!

Bedreven mensen die hun vak verstaan en dit met veel passie uitvoeren. Onze zaak is door de prachtige bomen nog veel gezelliger geworden en draagt enorm bij aan een juiste akoestiek in de ruimte. Fijn is ook dat afspraken worden nagekomen en bomen vaak nog eerder worden geleverd als afgesproken. We hadden bij ABC een aantal bomen laten plaatsen en dit was zo leuk dat de stukken zonder boom ineens ‘’kaal’’ waren. Snel nog 2 extra bomen besteld en zelfs die nog voor de opening weten te plaatsen.

Top!

Een optisch in het plafond doorlopende kunstboom met bladeren van de esdoornMaarten Meurs, ABC, Velp

Wij, Norman Europe B.V., zijn gespecialiseerd in het maken van zonwering. In februari 2012 hebben wij onze producten op de R+T in Stuttgart gepresenteerd. De R+T is één van de belangrijkste beurzen in onze sector waar alle belangrijke klanten aanwezig waren.

De stand was 117m² met als blikvanger een vijf meter hoge eikenboom. Alle klanten waren erg onder de indruk van deze boom omdat deze niet van echt te onderscheiden was. Ook de passerende bezoekers stopte om te kijken en te voelen aan de boom.

De beurs was een groot succes en wij willen Winnie en Marieke van Kunstboomkunst van harte bedanken voor hun liefde voor detail, samenwerking en de spoedige opbouw.

Kees Marcelis, Norman Europe B.V.

Kunstboomkunst heeft de bomen voor het Airport Park project geleverd. Het betreft een zitgebied en dakterras met retail- en horeca faciliteiten, waarvoor Maurice Mentjens Design het stadspark idee op de luchthaven heeft geconcretiseerd.

Het ontwerp is van hoogwaardig en innovatie niveau met als resultaat een letterlijk groene verblijfsruimte ingedeeld in verschillende belevingsgebieden. De passagier bevindt zich in een comfortabele inspirerende omgeving waar men kan ontspannen, eventueel kan werken en genieten van gezond eten. Het is laagdrempelig en ongedwongen weg van de hectiek van het luchthavenproces zonder de functie van de bezoekerszone uit het oog te verliezen.

De opdracht is Kunstboomkunst met grote inzet, binnen het beschikbare budget en tot volle tevredenheid uitgevoerd.

Kees Straver, Schiphol Airport

Langs deze weg wil ik jullie laten weten dat we bijzonder blij zijn met de door jullie geleverde kunstboom.

Iedereen: de eigenaren en medewerkers van All4Running, wij als interieur-bouwers, de bezoekers en de passanten die door de steeg lopen ;-)) zijn onder de indruk van jullie werk. Een fantastisch resultaat.

Gisteravond was de opening van de winkel en iedereen was laaiend enthousiast over de boom. Hij neemt een prominente plek in, in de winkel en op de 1e verdieping en past uitstekend in de ruimte waar hij staat. Nogmaals complimenten en heel mooi uitgevoerd door jullie beiden. Ga zo door en veel succes.

Samen met Kunstboomkunst maken wij al onze winkels eigentijdser en sfeervoller. De boom, die een centrale plek krijgt in elke winkel, draagt daar ten volle aan bij.

Wat het team van Kunstboomkunst goed kenmerkt is dat zij, naast het leveren van een uitstekende kwaliteit, met beide benen op de grond staan. Pragmatisch, zonder kapsones, nuchter en altijd met het eerlijke verhaal: Over prijs, kwaliteit en ontwerp.

Dat schept vertrouwen en voor ons is dat het fundament waarop we graag samenwerken en zaken doen.

Miquel van Bussel, Formule Manegement ANWB

Op de vierde verdieping bij Scholen in de Kunst, instelling voor kunsteducatie in Amersfoort, is door Kunstboomkunst een prachtige eikenboom geplaatst in het nieuwe Eemhuis Amersfoort. Deze 5,5 meter hoge boom vormt een centraal punt in ons Kunstcafé. En niet altijd van echt te onderscheiden, althans dat vinden de duizenden kinderen, jongeren en volwassen cursisten die elke week langs de boom komen of er graag onder willen zitten.

Het Kunstcafé is een ruimte geworden die zich duidelijk onderscheidt met de rest van de ruimten in het Eemhuis. Wienie, Marieke en het team van Kunstboomkunst hebben met veel oog voor detail een magnifieke boom opgebouwd.

Voor een project op de wallen in Amsterdam, werden wij gevraagd het interieur van een nieuw te openen openbaar toiletgebouw te ontwerpen en uit te voeren. De opdracht was: haal buiten naar binnen. Hoe beter buiten naar binnen te halen dan een het plaatsen van een grote lantaarnpaal, visgraat stenen op de vloer, een wolkendek boven je hoofd en wanden met levensecht geprinte Amsterdamse pandjes. Wat er nog aan ontbrak was een grote boom, dat zou het plaatje pas echt realistisch maken.

Via internet kwamen wij terecht bij de website van kunstboomkunst, met verbazing hebben we gekeken naar de projecten die ze al hadden gerealiseerd, de bomen zijn werkelijk niet van echt te onderscheiden, geweldig dat de stammen ook echte stammen zijn, wel volledig geïmpregneerd en bewerkt, en de bladeren zijn brandvertragend, wat ook heel belangrijk is in openbare ruimtes.

De communicatie met vader en dochter verliep zeer gezellig, met alle ruimte voor ideeën en een duidelijke professionaliteit en ervaring, er werd volledig meegedacht en geadviseerd. De montage verliep vlot door de goede voorbereiding, de bladkeuze correspondeerde met de “echte” bomen die op de wallen buiten staan en het allermooiste compliment en ook bevestiging van de “echte” uitstraling van de bomen van kunstboomkunst was toch wel dat de eerste de beste hond die in het toiletgebouw naar binnen liep, meteen zijn behoefte tegen de stam deed!

Kortom: bent je op zoek naar een levensechte boom: zoek niet verder, dit is het juiste adres!

Een optisch in het plafond doorlopende kunstboom met bladeren van de esdoornRemco de Kievit en Erica Segveld, Theatermakers

Graag deel ik mijn zeer goede ervaring met Kunstboom Kunst. Het contact vooraf via de mail verliep soepel. Kunstboomkunst is op locatie nauwkeurig te werk gegaan, waardoor de boom bijna niet van echt is te onderscheiden.

Nog elke dag geniet ik van de boom. Het maakt de ruimte helemaal af! Wij zouden bij aanschaf van een nieuwe boom zeker weer gebruik maken van de service van Kunstboom Kunst’.

Flexibiliteit met oog voor detail. Kunstboomkunst is een vaste partner van M51 Creative Innovations BV, samen met Marieke en Wienie Wijnhoven worden ontwerpen gerealiseerd waarbij dan vaak een Boom de eye-catcher is. Natuurgetrouw, verrassend gepositioneerd in binnen – en buitenland, zelfs demontabel en variabel in hoogte.

Hoe flexibel wil je het hebben? Kunstboomkunst heeft bijgedragen aan het succes van de 160 m2 grote stand op de Jewel& Watch Fair Baselworld, welke jaarlijks in het voorjaar wordt gehouden. Dit jaargetijde is ook de bloei periode van de Cherry-blossom Tree, welke met zijn 7 meter hoogte pronkt op de beursstand in onze Garden-area.

Deze boom wordt jaarlijks 2 maal opgebouwd, 1x in Basel, 1x in Vicenza. Beide verschillende hoogte’s, altijd perfect tot in detail. Hier moet een ontwerpbureau op kunnen vertrouwen, het kunnen omzetten van een idee naar werkelijkheid! Wat hebben wij het als ontwerpers toch eigenlijk gemakkelijk!

Eric van Velzen, Bahlmanmode, Dordrecht

We hebben een prachtige gingko boom ,in onze Serre geplaatst. Het was exact wat deze nodig had. Door de echte stam, denken vele gasten dat de boom leeft. Het is een absolute sfeermaker en is met grote zorg en professionaliteit opgebouwd. De boom is echt meer dan waar we op hadden gehoopt.

Al vaak is mij de vraag gesteld waar we hem hebben gekocht.

Onze klant HEMA wilde graag hun horeca-concept eigentijdser maken, ze zochten naar meer sfeermakers en gezelligheid. Vanuit de conceptontwikkeling kwam de vraag om een leuke groen toepassing wat tevens een eyecatcher zou kunnen voorstellen. Het idee van een boom was geboren, echter was wel de wens deze zo natuurlijk mogelijk te benaderen.

Na contact met Marieke van Kunstboomkunst en haar uitleg over het gebruik van een echte stam en het samenstellen van elke afzonderlijke tak waren we om. Geen enkele boom is hetzelfde en daardoor elke keer weer een plaatje. De zorgvuldigheid van Marieke en haar team als ze de bomen komen plaatsen is een verademing op de soms hectische (Retail) bouw. Duidelijke afspraken en goede communicatie zorgen voor een prachtig eindresultaat elke keer opnieuw. We zullen nog vele bomen gaan “planten” met Kunstboomkunst als partner.

Patrick Welten, Saanen Architecten BV

Lang hebben wij nagedacht over een mooie grote boom voor bij ons op kantoor. We konden maar geen mooie boom vinden totdat ons oog viel op een bedrijf met hele mooie bomen in hun assortiment. Wij waren gelijk verkocht! Pas na goed gelezen te hebben bleken, tot onze verbazing, de bomen niet helemaal ‘’echt’’ te zijn. En wat ons nou zo verbaasde was dat ze niet van echt te onderscheiden zijn.

Wij hebben gekozen voor een mooie olijfboom. Wat de boom zo uniek maakt is dat het een echte stam van een olijfboom is. Ook de bladeren en takken zijn erg mooi! Hij ziet eruit als een echte boom en hij heeft geen verzorging nodig. De perfecte combinatie! Het was erg fijn communiceren en alle wensen konden wij kwijt. Samen met Kunstboomkunst hebben wij onze perfecte boom gecreëerd. Elke dag weer krijgen we complimenten over onze boom. Wij zijn er ontzettend blij mee. Bedankt Kunstboomkunst!

A. (Tomas) van den Berg MBA, De Langen & van den Berg

Wij, orthodontisten praktijk Bonoort, zijn heel erg blij met de vier bomen die door Kunstboomkunst geplaatst zijn.De reacties van de mensen die als patiënt of begeleider in de praktijk komen zijn erg goed, op zowel de Olijvenboom als oude fruitboom. Men is heel enthousiast, veel mensen voelen even of de bomen echt zijn!

Het plaatsen en uitzoeken van de juiste bomen hebben we ook als erg prettig ervaren. Jullie hebben ons erg goed geadviseerd.

Mevrouw van Oort - Bongaarts, Orthodontisten praktijk Bonoort

Veelgestelde vragen

In principe is iedere kunstboom door ons te maken mits het blad verkrijgbaar is op dat moment.
Ja, zo zorgt u ervoor dat de boom kwaliteit behoudt. Als u de boom regelmatig afstoft met een plumeau of een compressor gebruikt, kan het vuil zich niet vastzetten. Als dit gebeurt is het namelijk lastig om de boom te reinigen.

Wij kunnen altijd zorgen voor een grondige reiniging met water mocht dit nodig zijn. Dit is helemaal afhankelijk van hoe stoffig de ruimte is.

Een kunstboom kan op den duur verkleuren door direct zonlicht, dit is echter afhankelijk van het gekozen blad. In veel gebouwen wordt er gebruik gemaakt van UV-werend glas, dan is dit geen probleem.
Door de invloeden van UV-straling, verkleurt het blad. Na een jaar of vier wordt het blad blauwer. Wij adviseren om de boom binnen te plaatsen uit direct zonlicht.

Ja! De kunstbomen van Kunstboomkunst worden behandeld met een brandvertragende coating. Wij leveren een brandvertragend behandelingscertificaat bij de boom.

Bij normaal gebruik gaat een kunstboom tientallen jaren mee.

In principe niet! Het hout blijft altijd goed. De stammen en de takken van onze kunstbomen zijn behandeld tegen ongedierte.

Ja, in principe is een boom verplaatsbaar. Dit hangt er wel vanaf of de boom niet ergens om heen gemaakt is: dan wordt dit lastig. Indien dit de wens is zullen we hier van te voren rekening mee houden.