Werkwijze

De eerste stap in onze werkwijze is het bepalen van het model kunstboom. De vraag is welke boom bij u past? Kunstboomkunst helpt u graag bij deze keuze. De boom en de ruimte waarin hij staat moeten een perfect geheel gaan vormen.

Aan de slag

In onze werkplaats gaan we van start. De takken worden op de juiste maat gemaakt en voorzien van kunstblad. Aan de stam maken we een parasolvoet, zodat de boom zelfdragend is. De voet wordt afgewerkt met aarde, bark of grind ter versterking van het natuurlijk effect. In veel gevallen is het ook mogelijk de boom in een pot te plaatsen, dit is afhankelijk van de grootte van de boom.

Ontwerpen op locatie

Dan vertrekken we naar uw locatie. We nemen alle takken in de juiste maten mee en een paar extra, zodat we nog iets te kiezen hebben. We ontwerpen de boom namelijk pas bij u op locatie. Daar bouwen we de boom op van boven naar beneden. De takken worden uitgevouwen en in de stam geplaatst. De aanhechting van de tak wordt netjes afgewerkt zodat het lijkt of de tak echt aan de stam groeit.

Brandvertragende behandeling

Desgewenst wordt de boom behandeld met een brandvertragend middel. Wij gebruiken hiervoor een goedgekeurd middel, dat uitbreiding van brand voorkomt. Bij de boom wordt dan een certificaat geleverd. Dit is een certificaat van goedkeuring door de brandweer.

Zelf aan de slag?

Wilt u de boom liever zelf opbouwen?  Dat kan, tenminste als de boom niet te groot is. Bij de opbouw geven wij dan instructie. We leveren de boom als bouwpakket aan. Elke tak heeft een nummer en de boom kan door u in elkaar worden gezet. Dit dient wel met de nodige aandacht en precisie te gebeuren om de kwaliteit van de boom te behouden. Mochten nummers gewisseld worden, dan klopt het model van de boom niet meer. Ook het uit elkaar halen van de boom dient nauwkeurig en geduldig gedaan te worden.

Verplaatsbare kunstboom?

Het is ook mogelijk de boom vaker dan een een keer op te bouwen. De boom kan dus naar wens verplaatst worden.

Een mooi eindresultaat

Het opbouwen van een boom trekt altijd veel bekijks. Mensen zijn erg nieuwsgierig hoe het in zijn werk gaat. Veel kijkers blijven wachten op het eindresultaat.

Het eindresultaat is meestal erg verrassend en de ruimte waar de boom staat, krijgt meteen een andere uitstraling. Het publiek is dan onmiddelijk enthousiast.

De fotoreportage rechts toont in stappen het opbouwen van een grote eik van het skatepark Pier 15 in Breda.

Neem voor meer informatie
of een vrijblijvende afspraak gerust contact met ons op


kunstboomkunstWerkwijze