Veelgestelde vragen

In principe is iedere kunstboom door ons te maken mits het blad verkrijgbaar is op dat moment.

Ja, zo zorgt u ervoor dat de boom kwaliteit behoudt. Als u de boom regelmatig afstoft met een plumeau of een compressor gebruikt, kan het vuil zich niet vastzetten. Als dit gebeurt is het namelijk lastig om de boom te reinigen.

Wij kunnen altijd zorgen voor een grondige reiniging met water mocht dit nodig zijn. Dit is helemaal afhankelijk van hoe stoffig de ruimte is.

Een kunstboom kan op den duur verkleuren door direct zonlicht, dit is echter afhankelijk van het gekozen blad. In veel gebouwen wordt er gebruik gemaakt van UV-werend glas, dan is dit geen probleem.

Door de invloeden van UV-straling, verkleurt het blad. Na een jaar of vier wordt het blad blauwer. Wij adviseren om de boom binnen te plaatsen uit direct zonlicht.

Ja. De kunstbomen van Kunstboomkunst worden behandeld met een brandvertragende coating. Wij leveren een brandvertragend behandelingscertificaat bij de boom.

Bij normaal gebruik gaat een kunstboom tientallen jaren mee.

Het hout blijft altijd goed. De stammen en de takken van onze kunstbomen zijn behandeld tegen ongedierte.

Ja, in principe is een boom verplaatsbaar. Dit hangt er wel vanaf of de boom niet ergens om heen gemaakt is: dan wordt dit lastig.


kunstboomkunstVragen