Restaurant Abel, Poortugaal

Abel. Grand Café Restaurant is een restaurant gelegen in Poortugaal, midden in natuurgebied De Rhoonse Grienden.

Het restaurant wordt gerund door echtpaar Remco en Sigrid Abel, dat in 1999 hun droom achterna ging en Brasserie Abel openden. De brasserie werd gevestigd in het pand van voormalig restaurant Johannapolder. Na de nodige verbouwingen, konden zij de deuren openen en draaiden – samen met een team van ongeveer 15 bediening- en keukenmedewerkers – een goedlopend restaurant.

Restaurant Abel beschikt over een prachtige grote serre, een serre waar bij zonnig weer het dak er afgeschoven kan worden. Een grote ruimte die vraagt om een grote decoratie. Doordat Restaurant abel in een prachtig natuur gebied ligt omringd met bomen was het een logische stap de natuur door te laten lopen naar binnen. Kunstboomkunst heeft hier een imposante grote ginkgoboom mogen plaatsen met een hoogte van bijna 5 meter.

Een parasol

Dit model geeft de ruimte direct een knusse en gezellige sfeer. Doordat de takken naar beneden wijzen waan je je echt onder de boom. Gebruik je dit model in een hoge(re) ruimte dan zorgt deze automatisch voor een knusse sfeer. Dit model kan ook goed worden toegepast in lage ruimtes, omdat je voor de boom niet heel veel hoogte nodig hebt.

De boom is dan ook een echte sfeermaker en met name geschikt voor ruimtes waarin intimiteit en gezelligheid belangrijk zijn.

Ginkgo bladeren

De Ginkgo, oftewel de Japanse notenboom, staat bekend als de levensboom of geluksboom. Het is namelijk de oudste boom die bestaat en is zeker miljoenen jaren oud.

In China en Japan wordt de Ginkgo sinds mensenheugenis als heilige boom en om zijn geneeskrachtige werking geteeld en vereerd.

Een echte robuuste stam

De stam van deze boom is van echt eikenhout. Hout dat afkomstig is van natuurlijk bosonderhoud en zodoende 100% gerecycled is. Prima, want het materiaal dat gebruikt wordt is naast puur natuur en echt, ook luxueus. Bij de ontwikkeling van iedere boom zoeken wij de juiste stam. Hierbij kijken we naar natuurgetrouwheid en kwaliteit.

Deze stam van hoogwaardig eiken is verantwoord geproduceerd en van topkwaliteit. Eikenhout staat bekend om zijn robuustheid en lange levensduur.

Een vierkante voet

Deze boom is zelfdragend door de door ons gebruikte voet. Deze unieke voet is te verkrijgen in verschillende vormen, namelijk rond en vierkant.

In dit geval hebben we gekozen voor een vierkante variant. De vierkante voet is robuuster en is daardoor degelijker. De brede stalen stootrand maakt hem minder kwetsbaar in ruimtes waar dit nodig is. Een voet die veel in openbare gelegenheden toegepast wordt.

Specificaties

  • Model: Parasol

  • Soort blad: Ginkgo

  • Hoogte: 450 cm

  • Kruinbreedte: 475 cm

  • Stam: Eiken fors, gesplitst

  • Voet: Zelfdragende vierkant voet 90 x 90 cm

Deel dit project:

We hebben een prachtige gingko boom ,in onze Serre geplaatst. Het was exact wat deze nodig had. Door de echte stam, denken vele gasten dat de boom leeft. Het is een absolute sfeermaker en is met grote zorg en professionaliteit opgebouwd. De boom is echt meer dan waar we op hadden gehoopt.

Al vaak is mij de vraag gesteld waar we hem hebben gekocht.